POČAST GLAZBENIKU

Milan Mladenović dobio plato u Beogradu

14.07.2011 u 14:34

Bionic
Reading

Plato ispred Doma omladine u Beogradu od danas nosi ime poznatog glazbenika i frontmena grupe Ekatarina Velika Milana Mladenovića

Službeno otvaranje platoa finalizacija je inicijative koju je pokrenula Liberalno demokratska partija Srbije i koju je, putem raznih socijalnih mreža, podržalo oko 20.000 ljudi, rekao je šef vijećničke grupe LDP-a u Skupštini Beograda Dejan Ranđić, nakon otvaranja, javlja Mondo.

Liberalno demokratska partija pokrenula je u martu inicijativu da se prostor ispred Doma omladine nazove po Milanu Mladenoviću, a Skupština Beograda je u lipnju prihvatila tu inicijativu, podržanu sa 10.000 potpisa građana.

Milan Mladenović rođen je 21. rujna 1958. u Zagrebu, a kako mu je otac bio vojno lice; šest godina kasnije se sele u Sarajevo, a 1970. obitelj prelazi u Beograd.

U veljači 1982. godine, Milan formira grupu Katarina Velika, koja je tijeku svog postojanja izdala devet albuma, s pjesmama koje su obilježile to vrijeme – 'Par godina za nas', 'Oči boje meda','Ljubav', 'Krug', 'Dum-dum', 'Neko nas posmatra'...

Milan Mladenović umro je od raka 5. studenoga 1994. u Beogradu, a njegovom smrću, prestala je postojati grupa EKV.