dan sjećanja

Milaković: Penava Vukovar koristi u pokušaju dizanja rejtinga Domovinskog pokreta

27.10.2023 u 15:15

Bionic
Reading

Predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar ustvrdio je u petak da revitalizacija zabranjenih simbola iz Drugog svjetskog rata nije za dobrobit stanovnika Vukovara i neće donijeti ništa dobroga

Kolar je komentirao predstavljanje službenog plakata i slogana ovogodišnjeg Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. na kojem se ističe natpis HOS i slovo U.

"Smatram da je ta poruka gradonačelnika u svrhu njegove predizborne kampanje, a pri tome zanemaruje pozitivne zakone Republike Hrvatske. Revitalizacija zabranjenih simbola iz Drugoga svjetskog rata nije za dobrobit stanovnika grada Vukovara i neće donijeti ništa dobro. To smo već vidjeli u prethodnom razdoblju", kazao je Kolar.

Predsjednik Demokratskog saveza Srba (DSS) Srđan Milaković mišljenja je kako bi iznenađenje bilo kada bi vukovarski gradonačelnik rekao nešto pozitivno ili napravio nešto pozitivno u korist vukovarskih Srba.

Milaković također smatra da su plakat i slogan smišljeni zbog dizanja rejtinga Domovinskog pokreta te ih treba promatrati u predizborne svrhe.

"Penava zapravo Vukovar koristi kao političko sredstvo u pokušajima dizanja Domovinskog pokreta pri čemu od sedam dana u tjednu, on barem tri ili četiri dana nije u Vukovaru", kazao je Milaković.

Također je ocijenio da bi država sada, slijedom pritvaranja navijača radi pjevanja ustaških pjesama i isticanja ustaških zastava, trebala reagirati i zabraniti plakat ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991..