SOTONA U PLOČAMA

Mikić: Moja glava vrijedi više od 30.000 eura

21.05.2009 u 11:26

Bionic
Reading

Predizborno obraćanje javnosti don Petra Mikića izazvalo je burne reakcije, a pločanska javnost podijelila se za i protiv župnika

PLOČE - Don Petar je optužio aktualnu SDP-ovu vlast da je uložila sramotno malo novca u izgradnju crkve, te podsjetio kako su ga u bivšoj državi 16 godina držali u staroj, trošnoj baraci, sa zmijama i miševima, a punih 36 godina nisu mu dopustili izgradnju božjega hrama, piše Slobodna Dalmacija.

Na pojedinim internetskim portalima u Pločama, vodi se pravi mali rat, u kojemu se ne biraju riječi, a koliko je situacija naelektrizirana, govori činjenica da je jedan od posjetitelja pozvao 'drage sugrađane' da 'sakupe 30 tisuća eura i plate nekome da makne Satana Pločanskog kako bi se riješili briga'.

'Oni koji anonimno prijete nisu ništa drugo nego ništarije, kukavice, lažovi i mutikaše. Udari iza busije, stara je to partizanska taktika, već toliko puta viđena. Ovo je klasični poziv na linč i smaknuće čovjeka koji se bori za očuvanje hrvatskog i vjerskog identiteta u gradu. Podcijenili su me, moja glava ipak vrijedi više od 30 tisuća eura. Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Napadaju me od moga dolaska, samo mijenjaju metode', rekao je don Petar ne skrivajući razočaranje ponašanjem pločanske policije.

'Ne smatram je svojom policijom, nekoliko su puta pokazali neprijateljski stav prema svećeniku i crkvi. I ovaj put se oglušuju, iako su ih branitelji upozorili na prijetnje. Oni bi došli kada bi vidjeli krv', tvrdi pločanski župnik.

Ono u čemu se slaže don Petar i njegovi oponenti jest činjenica da u Pločama postoji sotona. Tako jedan od posjetitelja optužuje don Petra da ne zna praštati niti treba očekivati praštanja za sva zla koja je u Pločama učinio.

'Sotona si sam, sotona je u tebi, sotonstvo činiš oko sebe, a sotoni je mjesto u paklu. Zato Petre, gori u paklu, a gorjet ćeš sigurno', poručio mu je netko tko se predstavlja vjernikom, kojega je upravo don Petar, kako kaže, odbio od odlaska u pločansku crkvu.

Ovakve tvrdnje don Petar je ocijenio 'đavolskim riganjem'.

'Tko ne vjeruje u vraga, neka pročita ove izjave i uvjerit će se da je vrag živ i da djeluje u našemu gradu. Mogu me ušutkati jedino kako je Herod ušutkao Ivana Krstitelja, ali neće uspjeti', zaključio je pločanski župnik..