GRANICA SA SLOVENIJOM

Migrant se utopio ilegalno prelazeći Kupu

10.04.2018 u 17:24

Bionic
Reading

Nekoliko ilegalnih migranata iz sjeverne Afrike u ponedjeljak je uspjelo ući iz Hrvatske u Sloveniju preko nabujale Kupe, dok se jedan utopio, potvrdila je u utorak slovenska policija

Policija iz gradića Črnomelja na jugozapadu Slovenije je u ponedjeljak popodne, uz pomoć lokalnih vatrogasaca i nakon višesatne potrage kod naselja Vukovci, u koritu Kupe našla tijelo utopljenika, muškarca čiji identitet se još utvrđuje, a na kojemu nisu nađeni tragovi nasilja.

Nekoliko sati prije toga u blizini istog naselja otkriven je 19-godišnji migrant iz Maroka, koji je preplivao Kupu i ilegalno ušao u zemlju. Policiji je ispričao da je rijeku pokušao preplivati zajedno s prijateljem koji u tome nije uspio, nego je potonuo iako ga je on pokušavao spasiti.

Nakon što je tijelo utopljenika nađeno o tome su obaviješteni istražni sudac i  državno odvjetništvo, a određena je i obdukcija pokojnikova tijela. Istog su dana na tom području policajci otkrili još nekoliko ilegalnih migranata iz Afrike, jednog Marokanca i dva Alžirca, javljaju u utorak slovenski mediji.