SPLITSKI HDZ

'Mi volimo Hrvatsku više nego ljevica'

14.01.2015 u 13:58

Bionic
Reading

Splitski HDZ-ovci su, očekivano, prezadovoljni rezultatom predsjedničkih izbora. Smatraju da i državi mora krenuti nabolje jer, kako se izrazi župan Zlatko Ževrnja, 'ova opcija ima više strasti i ljubavi za domovinom nego lijeva opcija'

'S novom predsjednicom okrećemo novu stranicu. Kako sama kaže, ona je moderna konzervativka, pri čemu se to konzervativka ne smatra nazadnim stavom. Predsjednica je za zaštitu svih obiteljskih vrijednosti. Kad god je lijeva opcija na vlasti, imamo pad gospodarskih aktivnosti, ali i pad demografske slike', objasnio je Ževrnja.

Kolinda Grabar Kitarović će, smatra, vratiti ugled Hrvatske u svijetu, ali i 'spojiti veze s Hrvatima u Bosni i Hercegovini' pokidane u mandatu Ive Josipovića. HDZ-ovce posebno oduševljava što je, prema nekim istraživanjima, njihova kandidatkinja osvojila više od 60 posto glasova mladih od 18 do 28 godina, ali i jer je pobijedila u 45 od 55 gradova i općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji.


Šef splitskog ogranka Petar Škorić upozorio je na čak 48.158 glasova u Splitu, što je najbolji rezultat stranke još od vremena Franje Tuđmana.

'Svi politički događaji iz Splita reflektiraju se na državnoj razini. Kada smo pobjeđivali u Splitu, pobjeđivali smo i na razini države, a isto je bilo kada smo gubili', kazao je Škorić.

Tajnik stranke Ante Mihanović smatra da je pobjeda Kolinde Grabar Kitarović dokaz da građani ne podržavaju Josipovićevu ideju regionalizacije Hrvatske, već upravo suprotno - da žele očuvanje sustava s 21 županijom.