božo petrov:

'Mi smo korektan partner. Karamarko i Plenković me nisu prevarili'

04.05.2017 u 19:40

Bionic
Reading

Gost HRT-ova Dnevnika bio je Božo Petrov, bivši šef Sabora i čelnik Mosta. Ustvrdio je kako je Most korektan koalicijski partner te kako ga Tomislav Karamarko i Andrej Plenković nisu prevarili

Na pitanje je li njegova ostavka priznanje poraza, Petrov je odvratio kako mu je bilo važno da sve maske padnu, kako u Saboru tako i u Vladi.

Da to nije učinio, kaže, premijer Andrej Plenković bi još lakše zavarao sve građane. 'Ministar financija ne može biti ministar, a da se usput smijene tri vrlo sposobna ministra', rekao je.

'Ja se osjećam potpuno čist pred javnosti. Apsolutno smo korektan partner i mi smo rekli Plenkoviću koji je naš stav. Plenković se to nije udostojio pred sat vremena pred sjednicu Vlade', dodao je.

Kada mu je HRT-ova novinarka Tatjana Munižaba dobacila da ispada naivan jer su ga prevarili Tomislav Karamarko i Andrej Plenković rekao je da on pruža prilike dok ga se ne izigra. 'To je potpuni gubitak obraza Plenkovića. Njemu je potpuno nebitna većina, nebitan mu je Sabor koji mu je dao povjerenje', rekao je.

Pojasnio je kako nije problem u njemu, već u Vladi koja bi trebala voditi državu, a zasluga je Mosta što javnost zna za afere Ina-Mol i Agrokor. Petrov je izbjegao komentirati činjenicu da je i Most glasao za 'lex Agrokor', a pokušao je izbjeći pitanje što će biti s njegovom inicijativom za samoraspuštanje Sabora.

Kada je konačno popustio, rekao je: 'Dao sam mogućnost da je zastupnici ispune, jer su izbori najpoštenije rješenje. Hoće li to oni potpisati, pitajte njih'.