kiša i sunce

Meteorolozi otkrivaju kakvom se vremenu danas možemo nadati i što je za vikend pred nama

08.05.2019 u 06:53

Bionic
Reading

Pretežno sunčano, poslijepodne uz postupan porast naoblake, vrijeme je u srijedu

Na zapadu oblačnije, a uglavnom krajem dana mjestimice i slaba kiša, osobito na sjevernom Jadranu. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje slab mraz i lokalno magla, pogotovo po kotlinama, prognoziraju u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

Pogoršanje prvo do meteoropata

U prvom dijelu dana će u cijeloj zemlji biometeorološke prilike biti povoljne. Postupno pogoršavanje će najprije u najzapadnijim krajevima osjetiti meteoropati, uz slabiju koncentraciju i nesanicu, te kronični bolesnici, uz malo veće poteškoće.

Vjetar slab i poslijepodne umjeren jugozapadni i južni, u gorju s jakim udarima, a na istoku i sjevernom Jadranu i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura između 15 i 20 °C, u gorju ponegdje malo niža.

Vrijeme do kraja tjedna Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz kišu te pljuskove s grmljavinom. U petak i prvi dio subote sunčanije, no ne i posve stabilno pa je moguć poneki lokalni pljusak. Potom porast naoblake sa zapada, mjestimice uz kišu i pljuskove.

U četvrtak i subotu na kopnu umjeren jugozapadnjak, a u petak vjetar većinom slab. Na Jadranu će u četvrtak puhati umjereno i jako jugo, potom slab do umjeren jugozapadnjak. Jutra će biti toplija, u četvrtak će se dnevna temperatura malo spustiti, potom ponovo toplije