IZNADPROSJEČNE TEMPERATURE

Meteoalarm: Stiže pakleni toplinski udar!

11.06.2014 u 12:32

Bionic
Reading

Meteoalarm upozorava na veliku opasnost od toplinskih valova, a upozorenje se odnosi na veći dio Hrvatske

Veći dio Hrvatske danas griju iznimno visoke temperature zraka. U pojedinim krajevima očekuje se i više od 35 stupnjeva, što je iznadprosječno vruće za ovo doba godine. Upravo zato Meteoalarm izdao je upozorenje za veliku opasnost od toplinskih valova.

Paklenu vrućinu pred kraj dana pratit će i oblaci te ponegdje pljuskovi. Naime prognoza pokazuje da će kasni poslijepodnevni sati donijeti umjeren razvoj naoblake i to najprije u istočnom dijelu Hrvatske, a potom u Lici te unutrašnjosti Dalmacije. Potkraj dana očekuju se lokalni pljuskovi s grmljavinom, a u pojedinim dijelovima zemlje moglo bi doći i do obilnijih kišnih padalina. Vjetar je danas u cijeloj zemlji slab, a na Jadranu puše slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.

Najavljeni pljuskovi u večernjim satima ipak neće donijeti željeno osvježenje. Vrućine nas očekuju i sutra, a blagi pad temperature očekuje se tek u petak. Vikend će u većem dijelu zemlje proteći u znaku kiše i promjenjivog vremena, a temperature će se kretati oko 20 stupnjeva.