PODIGNUTA OPTUŽNICA

Mesniću će se suditi zbog brutalnih ubojstava majke i bake

06.09.2013 u 11:02

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv 20-godišnjeg Lovre Mesnića koji je 29. ožujka u obiteljskom domu na Bokanjcu na iznimno brutalan način popraćen poremećenom scenografijom i ritualima usmrtio svoju majku Renu (56) i baku Nitu (78). Zadarski list javlja da je Mesnić optužen za dva kaznena djela teškog ubojstva, a početak suđenja očekuje se krajem listopada

Hladnokrvni ubojica se nakon zlodjela susjedovim automobilom odvezao do Relje, dijela grada u kojem obitelji ima stan i u kojem je odrastao. Tamo se riješio odjeće, istuširao se i potom posjetio prijatelja. Zatim je u centru grada popio piće. Policija je na Relji pronašla automobil i odjeću, a njega je uhitila ispred kućnog praga na kojem se pojavio oko 20 sati i rastrojen policiju i oca počeo ispitivati što se dogodilo.

Večer prije masakra pravio je probleme u kući, zbog čega je njegov otac zvao policiju. Kako se u međuvremenu smirio i zaspao, otac se zahvalio policajcima i rekao kako njihova pomoć nije potrebna te da je sve u redu. Sutradan je izvršio svirepi zločin koji je šokirao hrvatsku javnost.

Mesnić je nekoliko dana nakon uhićenja prebačen u zagrebačku Bolnicu za osobe lišene slobode u kojoj se još uvijek nalazi.