AKT MILOSTI

Mesić pomilovao mladu majku iz Rijeke

04.07.2009 u 19:14

Bionic
Reading

Riječanka V. S. (28), koja je prije mjesec dana upućena na odsluženje kazne zatvora od osam mjeseci zbog delikta oko droge, u petak predvečer se iznenadno našla na slobodi zahvaljujući aktu milosti šefa države. Najsretniji je vjerojatno 18-mjesečni mališan kojem je bilo teško bez majke

RIJEKA – Slučaj majke 18-mjesečnog sinčića, koja je 3. lipnja upućena na odsluženje osmomjesečne zatvorske kazne zbog šverca marihuane i tako razdvojena od djeteta, završio je najbolje po mališana. Riječanka V. S. (28) se, naime, iznenada u petak u večernjim satima našla na slobodi zahvaljujući aktu milosti hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, javila su 24 sata.

'Upravo mi se sva sretna javila telefonom da je izašla iz Kaznionice u Požegi i da je već na putu. Sve skupa je i mene iznenadilo jer govorilo se da će postupak pomilovanja biti ubrzan, no nitko se ovako brzom razrješenju nije nadao', potvrdio je riječki odvjetnik Ljubiša Drageljević, koji zastupa V. S, piše Novi list.

Neslužbeno se doznaje, kazna joj je iz 8 mjeseci bezuvjetne zatvorske kazne preinačena u 3 godine uvjetno.

Prije mjesec dana majka V. S. ostavila je svog sina na brigu mladoj riječkoj obitelji jer se 3. lipnja morala javiti na izdržavanje osmomjesečne zatvorske kazne u zagrebački Remetinec.

Iz Zagreba je prebačena u požešku kaznionicu. Mlada Riječanka koja je brinula o dječaku potvrdila je da se V. S. predvečer javila iz Požege sa sretnom vijesti, a isto je potvrdio i njen odvjetnik. Dječačić, kojemu je i otac u zatvoru jer se protiv njega na riječkom Županijskom sudu vodi postupak, teško je podnosio razdvojenost od majke, ispričala je njegova skrbnica, i sama majka dvoje djece.

Premda su očekivali da će se nakon prvih teških dana bez mame uz nemiran san, plač i stalno dozivanje 'Mama, mama...', dječak malo smiriti njegova prilagodba nije tekla baš glatko, prenosi Večernji list.

'Izgubljen je, vratite mu mamu', rekla je tada mlada Riječanka koja mu je bila privremeni skrbnik, ne zbog sebe nego zbog dječaka. Na sreću, uz stručnjake iz riječkog Centra za socijalni rad i psihologa prebrodili su najgore dane, dječak se pomalo smirio, no sretni su što su i prije nego su se tome nadali dočekali povratak majke sinu koji dosad nije bio niti jedan dan odvojen od majke.