POLITIZACIJA PROSVJEDA

Mesić: Glasnogovornik Vlade mora podnijeti ostavku

01.03.2011 u 11:09

Bionic
Reading

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u ekskluzivnoj izjavi za Nacional zatražio je ostavku glasnogovornika Vlade Mladena Pavića zbog njegove izjave da su oporbene stranke financirale prosvjednike koji su se sukobili s policijom u subotu u centru Zagreba

'Situacija je vrlo jasna. Da bi iznio takve optužbe u javnost, glasnogovornik Vlade mora imati čvrste dokaze. S obzirom na to da Pavić takve dokaze nema - jer da ih ima, onda bi ih pokazao - smatram da  je jedino moguće rješenje to da on trenutačno podnese neopozivu ostavku na svoju poziciju u Vladi. Svatko mora snositi odgovornost za svoje izjave, a ponajviše netko tko je glasnogovornik Vlade', kazao je za Nacional bivši predsjednik Mesić.

Naime, u subotu navečer Mladen Pavić je za HTV izjavio da postoje saznanja da su neke oporbene stranke financirale prosvjednike, a na novinarsko pitanje može li precizirati o kojim se strankama radi, nije želio odgovoriti. Ta izjava izazvala je brojne oštre reakcije među oporbenim političarima koji su tvrdili da se radi o podmetanju za koje ne postoje nikakvi dokazi, a taj je stav potvrdio i ravnatelj policije Oliver Grbić, koji je izjavio da policija nema nikakvih saznanja o tome da je netko iz oporbe financirao prosvjede. Ta objava policije vrlo je neugodna za Pavića s obzirom na to da bi on sad trebao dokazati da je za svoje tvrdnje imao nekakve konkretne dokaze ili barem informacije na temelju kojih je mogao vjerovati da su ti navodi točni. No on je jučer ponovio svoju izjavu. Opet bez ikakvih dokaza.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić najavio je tužbu zbog klevete protiv Vlade ako se ne ispriča za izjavu da iza prosvjeda organizacijski i financijski stoje oporbene stranke. Zbog toga je moguće da i čelnici nekih oporbenih stranaka na kraju podupru Mesićev zahtjev za Pavićevom smjenom.