NOVI SUSRET KOSOR - JAKOVČIĆ

Međunarodni natječaj za Brijuni rivijeru - 15. rujna

29.08.2011 u 15:22

Bionic
Reading

Pod predsjedanjem premijerke Jadranke Kosor, u pulskom hotelu Histria održana je druga sjednica Povjerenstva za realizaciju projekta Brijuni rivijera na kojoj su dogovorene pojedinosti javnog međunarodnog natječaja kojim bi se odabrali najpovoljniji partneri ulagači za lokacije Sv. Katarina - Monumenti, Hidrobaza i dijela Pinete, koje je u državnom vlasništvu

Kako je najavila premijerka, međunarodni natječaj će biti raspisan 15. rujna, a završit će 15. siječnja u podne, kada bi se trebale i otvoriti prispjele ponude, dok će se odluka o odabiru investitora donijeti do 15. ožujka.

U pratnji istarskog župana Ivana Jakovčića, predsjednica vlade Jadranku Kosor je, nakon za javnost zatvorene sjednice Povjerenstva, vojnim brodom Krasica obišla lokacije projekta Brijuni rivijera, čija se vrijednost u prvoj fazi realizacije procjenjuje na dvije milijarde kuna.

Riječ je o najvećem projektu hrvatskog turizma, a obuhvaća 114 ha atraktivnog područja nasuprot Brijunskog otočja, koje je trenutno zapušteno te se kani pretvoriti u zonu elitnog turizma. Za projekt, koji bi Istranima trebao donijeti i oko dvije tisuće novih radnih mjesta, zainteresirani su mnogi domaći i strani investitori, među kojima i Donald Trump i Danko Končar.

'Zadovoljna sam što smo stvari pokrenuli s mrtve točke. Neisplativo je da to tolike godine stoji neiskorišteno', kazala je premijerka Kosor nakon obilaska, dok je župan Jakovčić izrazio vjeru da će se u realizaciju projekta uključiti i Općina Fažana.