PREMLAĆIVANJE UČENIKA

Među skinheadsima bila i plavuša u minici

11.02.2009 u 11:37

Bionic
Reading

Skinhead koji je u utorak usred dana prebio šesnaestogodišnjeg učenika ispred matematičke gimnazije u Zagrebu bio je u društvu još dvojice mladića i jedne djevojke

Napadač je imao usko lice puno akni, obrijanu glavu, traperice i tamnu jaknu s prišivcima. Bio je agresivan i vrijeđao je jednako kao i mladić koji je stajao pokraj njega. On je nosio sličnu crnu jaknu, ali glava mu nije bila izbrijana do kraja. Nosio je uske traperice uvučene u crne martensice na nogama s bijelim vezicama.

S njima u društvu bila je i djevojka, plave, izblajhane kose do ramena. Imala je također crne martensice, kratku suknju, crnu jaknu i ružičaste tajice. Vođa njihova društva bio je odjeven u tamnoplavu trenirku s obilježjima nogometnog kluba Dinamo. Imao je tenisice, kratko podšišanu kosu i jedno oko upadljivo veće od drugog. Svi imaju između 18 i 22 godine. Ovaj detaljan opis napadača dala je osoba koja je svjedočila brutalnom napadu.

Ozljede su, srećom, lakše. Dječak ima razrezanu usnicu i nekoliko masnica po glavi. Sukob je počeo zbog razlike u pripadnosti supkulturama. Napadači skinheadsi provocirali su stradalog dječaka koji je hiphoper.

'Potekla je krv, a onda ga je izudarao i šakom, a nama nije bilo druge nego da okrenemo glave. Da smo što prigovorili, i nas bi pretukli, kao i djevojke. Zbog toga me peče savjest, ali bili smo šokirani. Napad je bio brutalan i napadač ga je bez ikakve zadrške udarao svom snagom. Naježili smo se kad smo vidjeli da ga i djevojka želi udariti, ali ona se u zadnji tren predomislila. Na kraju ih je opozvao vođa u Dinamovoj trenirci', kaže očevidac za Jutarnji list.