CROBAROMETAR

Među SDP-ovcima Sinčić popularniji od Bernardića

24.03.2018 u 20:05

Bionic
Reading

Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović je prestala rasti potpora, a institucije gube potporu građana pokazao je novi Crobarometar. No, otkrio je i jednu poražavajuću informaciju za predsjednika SDP-a Davora Bernardića

Predsjednici je zaustavljen rast potpore birača, pokazali su rezulti istraživanja napravljenog za Dnevnik Nove TV. No možda bi je trebalo zabrinuti što je njen prethodnik Ivo Josipović u istom razdoblju svog mandata 2013., uživao potporu od 65 posto birača koji su podupirali njegov rad i na koncu izgubio izbore..

Predsjednica i dalje među biračima ima najviše pozitivnog dojma, a o Andreju Plenkoviću više birača ima negativan dojam.

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, je pak političar koji kod više građana izaziva negativan dojam. Takvih je 56 posto, a o njemu pozitivan dojam ima 28 posto ispitanika.

Među HDZ-ovim biračima najpopularnija je Kolinda Grabar-Kitarović s potporom od 91 posto, slijedi predsjednik HDZ-a s potporom 87 posto i na kraju Milan Bandić s potporom 70 posto birača HDZ-a.

No, poražavajuće po Bernardića je da je najpopularniji među SDP-ovim biračima Ivan Vilibor Sinčić s potporom 70 posto ispitanika, zatim Anka Mrak Taritaš s potporom 67 posto ispitanika i tek na trećem mjestu Davor Bernardić s potporom od 63 posto ispitanika.

Građani već treći mjesec sve manje vjeruju vodećim institucijama. Ured predsjednice može računati na školsku ocjenu 2,98 ili trojku, Vlada na 2,34 ili dvojku i na kraju Hrvatski sabor 1,81 ili dvojku.

  • +8
Sjednica Predsjedništva SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL