stranačke čarke

Međimurski SDP suspendirao predsjednika, Bernardić stigao u Čakovec

17.05.2020 u 14:01

Bionic
Reading

Ni nakon dolaska predsjednika SDP-a Davora Bernardića u Čakovec u nedjelju nije poznata situacija u međimurskoj organizaciji SDP-a nakon što je u četvrtak Županijski odbor suspendirao predsjednika Mladena Novaka, koji se i dalje smatra predsjednikom.

Na taj je način potvrđena ranija odluka županijskog predsjedništva.

No, Novak je u subotnjem priopćenju ustvrdio kako je i dalje legitimni predsjednik međimurske organizacije stranke.

Bernardić. O SDP-u razgovaramo u stranci

"Mi o SDP-u razgovaramo u stranci“, kratko je odgovorio Bernardić na prvi upit oko suspendiranja čelnika međimurske organizacije SDP-a.

Nakon novinarske konstatacija kako je Novaku izglasano nepovjerenje, ali ga očigledno središnjica vraća, uslijedio je upit je li Bernardiću poznato da je Novak dužan 1,4 milijuna kuna poreznoj upravi i sada vraća taj dug.

Predsjednik SDP-a na to je kazao kako je njegova stranka velika obitelj u kojoj se, kada ima razmimoilaženja, stvari rješavaju na nadležnim tijelima sukladno Statutu i rokovima.

"O tome će se razgovarati u stranci na nadležnim tijelima", ponovio je Bernardić.

Na novinarski upit kako tumači da su se o Novakovoj sudbini već izjasnili županijsko predsjedništvo i županijski odbor, te koja tijela stranke bi se trebala još očitovati o tome, ponovio je kako će sve biti u skladu sa Statutom stranke i rokovima.

SDP ima nultu toleranciju na korupciju

Na ponovljeni upit ne bi li mu onda trebalo kao predsjedniku SDP-a, koji često govori o antikorupcijskom programu, biti stalo raščistiti stvari u svojoj stranci, jer na čelu županijske organizacije ima čovjeka kojeg se tereti za ozbiljne iznose, poručio je kako u SDP-u imaju nultu toleranciju na korupciju.

Na inzistiranje novinara da bi građani, od kojih SDP želi povjerenje, trebali znati tko je županijski predsjednik stranke, ali i tko će biti na izbornoj listi, odgovorio je kako je o tom pitanju već sve rekao.

Bernardić je dodao kako će na listi za 3. izbornu jedinicu biti jaki ljudi iz Međimurja, ali i iz Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije.

  • +9
Čakovec: Međimurski demokratski savez potpisao koalicijski sporazum s Restart koalicijom Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Mladen Novak predsjednikom međimurskog SDP-a postao je 2013. godine, a na nacionalnoj sceni postao je prepoznatljiviji kada je prilikom prelaska granice s BiH uhvaćen sa skoro 74.000 eura u gotovini, koje nije prijavio graničnim službenicima. 

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Čakovec je stigao kako bi potpisao predizborno koalicijski sporazum s regionalnom strankom Međimurski demokratski savez.