na naslovnicama

Mediji u BiH opširno izvijestili o izborima u Hrvatskoj

23.12.2019 u 10:10

Bionic
Reading

Mediji u Bosni i Hercegovinu u ponedjeljak su opsežno izvijestili o rezultatima prvog kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, a neki pritom kao najvažniju ističu činjenicu da je aktualna predsjednica ponovo uvjerljivo pobijedila među biračima u BiH

Predsjednički izbori u Hrvatskoj dobili su mjesto na naslovnicama dnevnog tiska uz informacije koje su bile dostupne tijekom noći na ponedjeljak, a odnose se na rezultate glasovanja.

Dnevni avaz tako prenosi kako će se Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović sučeliti u drugom krugu te prenosi poruke koje su njih dvoje poslali nakon objave rezultata prvog kruga izbora.

Slično je izvijestilo i Oslobođenje citirajući Milanovićevu poruku da ići u drugi krug ne znači ići u rat. Svima je zanimljiva i najava trećeplasiranog kandidata Miroslava Škore kako njegovo ispadanje iz igre ne znači i kraj političkih ambicija koje je pokazao, nego je to tek uvod u angažiranje na sljedećim izborima za Hrvatski sabor.

Informativni portali u BiH u ponedjeljak su se pozabavili temeljitijim prebrojavanjem glasova pa tako Klix navodi kako je Grabar-Kitarović ukupni pobjednik glasovanja među dijasporom te da je 'izdominirala u BiH'.

U toj je državi za glasanje bilo registrirano oko 96 tisuća birača, no izlaznost je bila razmjerno skromna. Za Grabar-Kitarović glasalo je oko 16 tisuća onih koji su odlučili iskoristiti svoje biračko pravo, Škoro je dobio povjerenje njih nešto više od 6700 a Milanović, koji među biračima izvan Hrvatske uopće nije vodio kampanju, ipak je dobio glasove 1131 birača iz BiH.