OBITELJ CETINSKI

Matteu blokiran račun, Tony pošteđen

Bionic
Reading

Matteu Cetinskom, rješenjem Županijskog suda u Puli, privremeno je blokirana sva imovina. Riječ je o stanu u zagrebačkim Gračanima u kojem živi, koji glasi na njegovu majku Vinku Cetinski, te o deviznom računu u banci. Tonyju Cetinskom imovina nije blokirana

Večernji list neslužbeno doznaje da se na tom računu nalazi oko 20 tisuća eura i da je to ušteđevina koju je Matteo Cetinski godinama stavljao na stranu. Iako tužiteljstvo nije dokazalo da je novac na tom računu stečen nezakonito, sud je prihvatio blokadu kao privremenu mjeru do okončanja postupka.

Kupovali stanove u Trstu i New Yorku

Jutarnji list iz krugova bliskih Končaru doznaje da su ušli u trag stanovima kupljenima u Trstu i New Yorku, ali i nekim poslovnim transakcijama u Kini. Končar je angažirao eksperte koji su mu tragom kupoprodajnih ugovora, a bilo ih je ukupno 150, napravili detaljan elaborat s katastrom svih kupljenih čestica.


Odvjetnik Vinke Cetinski navodno se žalio jer bankovni izvodi mogu dokazati da se radi o običnoj ušteđevini, a ne o protupravno stečenom novcu. Ali očito je za Mattea Cetinskog otežavajuća okolnost bila činjenica da je, kroz tvrtku Kermas ulaganja, surađivao s Dankom Končarom, koji je prijavio Vinku Cetinski da ga je oštetila za višemilijunske iznose dok je za Končara kupovala nekretnine po Istri.

Tonyju Cetinskom, popularnom pjevaču, sud nije ništa blokirao iako je Danko Končar tražio da se blokira i Tonyjeva vila u Radotićima u Istri, koju je na Tonyja prepisao otac Mirko Cetinski. Drugu takvu vilu dobio je Matteo, ali sud ih nije privremeno blokirao u sklopu istrage protiv Vinke Cetinski.

Končar je od Trgovačkog suda u Pazinu tražio da donese privremenu mjeru blokade sve imovine Vinke Cetinski, ali sud je taj prijedlog odbio. Proces pred Trgovačkim sudom u Pazinu odvojen je od kaznenog postupka koji se vodi pred Županijskim sudom u Puli.

Vinka Cetinski tereti se za kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, a još šestero suokrivljenika za poticanje i pomaganje. Sve zajedno sumnjiči ih se da su od 2007. do 2009. godine, kupujući istarske nekretnine za poznatog poduzetnika Danka Končara, s prodavateljima ugovarali veće cijene od stvarnih i razliku zadržavali za sebe. Na taj su način navodno pribavili oko 43 milijuna kuna.