sigurna destinacija

Mato Franković: Cilj je do kraja svibnja cijepiti sve turističke djelatnike kako bi se poslala poruka

26.04.2021 u 08:46

Bionic
Reading

Počelo je cijepljenje turističkih djelatnika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koja, uz Primorsko-goransku, od ponedjeljka ublažava epidemiološke mjere.

Počele su i pripreme za sezonu koja otvara pitanja gdje će se i kako testirati turisti, tko će financirati antigenske testove, kako će se prelaziti državna granica?

Načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac rekao je za HRT u emisiji 'U mreži prvoga', kako su strože mjere u Primorsko-goranskoj županiji rezultirale manjim brojem oboljelih i smanjenim pritiskom na bolnice.

Protekli tjedan bilo je cijepljenje nastavnika i djelatnika dječjih vrtića. 'U pripremi je zajedno s turističkom zajednicom najava cijepljenja turističkih djelatnika što očekujemo da će sad s ovim novim dozama krenuti', kaže Šćulac. Od ponedjeljka se popuštaju mjere, otvaraju se terase, prodavaone, i radno vrijeme ostaje od 6 ujutro do 19 sati. Šćulac kaže kako se tim mjerama potiče rad trgovaca i ugostitelja.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković kaže kako je u petak je započelo cijepljenje turističkih djelatnika.

'Cilj je da se najkasnije do kraja svibnja cijepe svi turistički djelatnici, kako bi se poslala poruka na tržište Velike Britanije i SAD-a da je dolazak u Dubrovnik siguran', rekao je gradonačelnik Franković.

Dodao je da su prije gotovo dva mjeseca imali velik rast broja zaraženih, britanski soj je bio vrlo prisutan u populaciji, a prošli tjedan je započeo pad broja zaraženih. 'Ključno je cijepljenje, ono će nam omogućiti gospodarsku aktivnost', poručio je Franković.