lokalni izbori

Mato Devčić HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Križevaca

04.03.2021 u 15:07

Bionic
Reading

Mato Devčić bit će HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Križevaca na predstojećim lokalnim izborima, a s predstavljanja kandidature u četvrtak je poručio kako grad "nije bankomat", već treba biti servis građanima

"U Križevcima ubuduće moramo razdvojiti privatno i javno te shvatiti da grad nije bankomat i Ured za zapošljavanje", kazao je Devčić.

Istaknuo je da grad mora biti servis građanima u pravom smislu riječi, od dostupnosti i operativnosti do učinkovitosti te da će njihova usklađenost biti itekako značajna u ozbiljnim projektima u predstojećem razdoblju.

Ocijenio je da se u Križevcima u posljednje četiri godine nisu dogodile obećane stvari gradske administracije te da je nužan zaokret.

"U Križevcima je posljednje četiri godine nedostajala politička sinergija i zajedničko djelovanje koje očekujemo u dobroj komunikaciji, prvenstveno prema Koprivničko-križevačkoj županiji, ali i Vladi", kazao je.

Devčić je istaknuo kako su u njegovu fokusu mladi i ranjive skupine poput starije populacije, invalida, branitelja, udruga, kao i komunalna infrastruktura.

Za svoju izbornu kampanju rekao je da će biti afirmativna i pozitivna te usmjerena k dobrobiti građana, dodavši da su u križevačkom HDZ-u otvoreni za suradnju i zalažu se za nedopustivost bilo kakve destrukcije u političkom prostoru.

Kao kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika predstavio je Martinu Zdilar-Sertić.

Mato Devčić (52) ravnatelj je Opće bolnice "Dr. Tomislav Bardek" u Koprivnici i dugogodišnji je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a u Križevcima. HDZ je u oporbi u Gradskome vijeću.