POVELA I ŠESTEROČLANU OBITELJ

Matković noćila u Ambasadoru za samo 200 kuna

25.02.2010 u 09:05

Bionic
Reading

Opatijski hotel s pet zvjezdica Ambasador ugostio je ministricu bez portfelja Biancu Matković i šest članova njezine uže i šire obitelji praktički besplatno - umjesto 240 eura po osobi, noćili su za 200 kuna, otkriva Novi list

Naime, 12. i 13. rujna 2009, ministrica Matković i njezina sestra sa supruzima i djecom boravile su u hotelu Ambasador, objektu s pet zvjezdica koji djeluje u sklopu državnog poduzeća Liburnia Riviera Hotela. Taj su dvodnevni boravak platile samo 200 kuna po osobi – umjesto 240 eura, kolika je realna vrijednost polupansionskog smještaja za dvije osobe i dijete, po hotelskom cjeniku. Predstavnici LRH nisu demantirali ove navode, koje potvrđuju veoma čvrsti podaci u vlasništvu Novog lista, a na njihovo pitanje o načinu na koji je ostvarila ovako izvanredan popust za sebe i svoju sestru nije odgovorila ni ministrica Matković.

– Na osnovi uvida u poslovnu dokumentaciju u svezi s boravkom ministrice gospođe Matković u hotelu Ambasador, utvrđeno je kako su sve konzumirane usluge, kako smještaja, tako i dodatne usluge u sklopu boravka, uredno plaćene, te da je za iste izdan odgovarajući račun. Ostale detaljne podatke o boravku nismo u mogućnosti iznositi u javnost zbog zaštite tajnosti podataka gostiju te njihovog osobnog integriteta. Popust na samu cijenu smještaja koji je odobren u konkretnom slučaju u skladu je s poslovnom i cjenovnom politikom tvrtke. Naime, odobrenje popusta na cijenu smještaja ili odobrenje gratis smještaja diskrecijsko je pravo menadžmenta tvrtke i uobičajeno je u poslovnoj praksi, a moguća je primjena na sve kategorije gostiju, ovisno o zauzetosti kapaciteta, vrsti korištenih usluga, profilu gostiju, kao što su osobe iz javnog, političkog, gospodarskog, kulturnog i sportskog života... Stoga je cijena smještaja u konkretnom slučaju u zadanim okvirima cjenovne politike tvrtke – odgovor je predsjednika Uprave LRH Kristijana Staničića na pitanja vezana uz boravak ministrice Matković u njegovom najluksuznijem objektu.

Pitanja su glasila – zbog čega je Bianci Matković i njezinoj sestri dan ogroman popust i brojne besplatne usluge tijekom boravka u hotelu, tko sve – i kako – može ostvariti takve popuste te kako je formirana prilično niska cijena od 200 kuna. Nije nevažno pritom napomenuti da je upravo predsjednik Uprave odobrio povlastice ministrici bez portfelja – njegovom je intervencijom u sobu dostavljeno cvijeće, voće, vino, voda, sok i dnevne novine. Slične su povlastice, inače, odobrene i za osobu koja je u hotelskoj rezervaciji navedena kao 'sestra Matković' – a koja nije dio ni javnog, ni sportskog, ni političkog života.