MRŽNJA U JAVNOM PROSTORU

Matić predlaže: Promijenimo turistički slogan u 'Hrvatska - mala zemlja za veliki fašizam'

13.02.2019 u 10:35

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Predrag Matić komentirao je nedavni napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, grafite na školi u istom gradu, odnosno klimu u zemlji prema takvim ispadima.

Povezao je te slučajeve s nedavnim slučajem Jure Zubčića, zadarskog SDP-ovca koji je grafit 'Ubi Srbina' preuredio u 'Ljubi Srbina', zbog čega je anonimno kazneno prijavljen.

'Onaj koji je napisao 'Ubij Srbina', tu ima više slova - ne odgovara, nego onaj koji je dodao slovo 'LJ' iz protesta - ali on ide na sud i on će odgovarati. Znači 'LJ' se plaća, a nastavak ne', kazao je Matić za N1.

Napomenuo je i da živi za obljetnicu Bleiburga, odnosno da ga jako zanima kako će se "velike ustaše" ponašati prema novom austrijskom zakonu koji zabranjuje takva obilježja.

'Vidjet ćete sad te velike desničare kad uđu u Austriju, bit će pokorni, ići će u koloni kao da na misu idu', kazao je Matić dodavši da je nedavno je bio tekst u kojem je pisalo da samo Hrvati žele biti Nijemci - ali Nijemci iz 41.

Prema tome, naglasio je, naš turistički slogan treba proširiti, vidite da i Kinezi dolaze i viču 'Za dom spremni'.

'Naš turistički slogan treba promijeniti - Dođite u Hrvatsku, mala zemlja za veliki fašizam. To je super turistički slogan koji bismo mogli promovirati', sarkastično je zaključio Matić