RAZGOVORI U PODRUMU

Matić je znao za sastanak u Hocus Pocusu, ali nije htio doći

  • Autor: M. Duspara
  • Zadnja izmjena 08.06.2015 10:15
  • Objavljeno 08.06.2015 u 09:52
Predrag Matić i Bojan Glavašević

Predrag Matić i Bojan Glavašević

Izvor: tportal.hr / Autor: Ante Srzić

Nakon što su se jučer konspirativno u kafiću Hocus Pocus sastali ministar obrane Ante Kotromanović i vođe prosvjeda u Savskoj 66 Josip Klemm, Đuro Glogoški i Dražimir Jukić, oglasilo se i Ministarstvo branitelja. Kažu da je Predrag Matić znao za razgovor, ali da mjesto za razgovore nije kafić nego uredi Ministarstva branitelja

Na upit tportala je li ministar Predrag Matić bio obaviješten o održavanju sastanka u podrumu lokala u Šubićevoj ulici u Zagrebu, iz Ministarstva branitelja odgovaraju potvrdno.

'Ministar Kotromanović obavijestio je ministra Matića o svom sastanku s vođama braniteljskog prosvjeda. Međutim, ministar Matić smatrao je da se radi o neformalnom razgovoru ministra Kotromanovića s gospodinom Klemmom, gospodinom Glogoškim i gospodinom Jukićem, o čemu svjedoči i mjesto održavanja sastanka te se iz toga razloga nije odazvao sastanku.

Kao što vam je poznato, ministar Matić od samog početka govori da je jedina prava adresa za rješavanje braniteljskih problema Ministarstvo branitelja te će danas, upravo s ministrom Kotromanovićem, u zgradi Ministarstva branitelja još jednom prosvjednicima izložiti politiku Vlade Republike Hrvatske prema braniteljima i stradalnicima iz Domovinskog rata', navodi se u odgovoru iz Ministarstva branitelja.

Kako je tportalu jučer javio čitatelj, prvo su se u gornjoj etaži sastali Kotromanović i jedan muškarac, da bi im se uskoro priključio Josip Klemm, koji je došao u Hondi CRV, te Đuro Glogoški koji je nešto kasnije došao sa suprugom u Chevroletu obilježenom naljepnicom udruge 100% za Hrvatsku.

Zanimljivo je da im se u razgovoru koji je potrajao preko dva sata nije priključio ministar branitelja Predrag Matić, kojeg je premijer Zoran Milanović proglasio osobom koja će u ime Vlade biti ključni pregovarač u razgovorima s prosvjednicima.

No čini se da prosvjednici lakše zajednički jezik nalaze s ministrom obrane Antom Kotromanovićem nego s ministrom branitelja Predragom Matićem.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!