U PODRUMU KAFIĆA

Kotromanović se konspirativno sastao s Klemmom i Glogoškim, zaboravili Matića

08.06.2015 u 06:48

Bionic
Reading

Uoči sastanka prosvjednika iz Savske 66 i predstavnika Vlade koji je zakazan za ponedjeljak u 10 sati, u podrumu kafića Hocus Pocus u Šubićevoj ulici u nedjelju navečer u Zagrebu sastali su se ministar obrane Ante Kotromanović i Josip Klemm, a kasnije im se pridružio i Đuro Glogoški sa suprugom. Nakon što su više od dva sata raspravljali u podrumu kafića u koji su prolaz priječila dva pripadnika ministrovog osiguranja, Klemm i društvo popeli su se u prizemlje za stol, a ministar je otišao bez njih, tvrdi nam očevidac susreta, koji je molio da ga ne imenujemo

Što su dogovorili u kafiću čiju je kavu Večernji list svojedobno proglasio najboljom u Zagrebu nismo uspjeli doznati, ali  kako nam je javio čitatelj tportala koji ih je uočio u 20 sati i 15 minuta, oni su se povukli u podrumsku prostoriju kafića, a dva stražara u civilnoj odjeći nisu dopuštali prilazak ostalim gostima. Kafić se nalazi u neposrednoj blizini zgrade Ministarstva obrane.

Kako je javio čitatelj, prvo su se u gornjoj etaži sastali Kotromanović i jedan muškarac, da bi im se uskoro priključio Josip Klemm, koji je došao u Hondi CRV, te Đuro Glogoški koji je nešto kasnije došao sa suprugom u Chevroletu obilježenom naljepnicom udruge 100% za Hrvatsku.

Zanimljivo je da im se u razgovoru koji je potrajao preko dva sata nije priključio ministar branitelja Predrag Matić, kojeg je premijer Zoran Milanović proglasio osobom koja će u ime Vlade biti ključni 'pregovarač' u 'razgovorima' s prosvjednicima.

Tijekom razgovora u koji su prošli ponedjeljak održani u zgradi Vlade nakon napetih prosvjeda na Markovom trgu, predstavnici prosvjednika nekoliko su se puta porječkali s Matićem, koji je na trenutke djelovao vrlo iznervirano, pa ga je u obranu morao uzeti i premijer Zoran Milanović. S druge strane, prema Kotromanoviću su se predstavnici prosvjednika tijekom prošlog ponedjeljka odnosili s punim poštovanjem i upravo je na njegov zahtjev Josip Klemm otvoreno rekao da vladu Zorana Milanovića ne smatra nenarodnom, nego narodnom, izabranom, vlasti.

Drugi sastanak predstavnika hrvatske Vlade i hrvatskih branitelja održat će u ponedjeljak ujutro u 10 sati iza zatvorenih vrata u zgradi Ministarstva branitelja ispred koje 100-postotni invalidi Domovinskog rata, prve skupine i branitelji prosvjeduju još od 20. listopada prošle godine, dakle više od 250 dana, tražeći rješavanje problema braniteljske populacije, ostavku resornog ministra Predraga Matića i dvoje njegovih suradnika te donošenje ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Upravo je pitanje hoće li prosvjednici tražiti Matićevu ostavku ostalo otvoreno nakon sastanka, iako je bilo izvještaja da su od tih zahtijeva odustali.

Predrag Matić je potvrdio da će uz njega i vjerojatno ministra obrane Ante Kotromanovića, na jednom djelu sastanka ponovo sudjelovati i premijer Zoran Milanović, a s druge strane najavljeno je, kaže, 40 do 70 predstavnika brojnih braniteljski udruga, uz Glogoškog, Klemma i Dražimira Jukića.