TIJEKOM POSJETA BEOGRADU

Matić će tražiti od Srbije da Marić služi kaznu u Hrvatskoj

Bionic
Reading

Ministar branitelja Predrag Matić najavio je da će od službenog Beograda tražiti premještanje u Hrvatsku Veljka Marića koji u Srbiji služi kaznu za ratni zločin. Matić je rekao da o tome želi razgovarati sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, prvim potpredsjednikom vlade Aleksandrom Vučićem i ministrom pravosuđa Nikolom Selakovićem da Mariću omoguće premještanje u Hrvatsku, kako bi ostatak dosuđene kazne odslužio u Hrvatskoj.

'Mi smo do sada svim pripadnicima srpske nacionalne manjine osuđenima u Hrvatskoj omogućili, ako su to tražili, da kaznu zatvora odsluže u Srbiji, pa ne vidim razlog da i Veljko Marić ne bi mogao svoju kaznu zatvora služiti u Hrvatskoj. Ako treba ja ću ga osobno kada bude potrebno svaki put voditi u Beograd da se javi tamošnjim pravosudnim organima', rekao je Matić piše Slobodna Dalmacija.

Veljko Marić osuđen je pred sudom u Beogradu na 12 godina zatvora zbog ubojstva Petra Slijepčevića u Grubišnom Polju 1991. godine. Uhićen je 2010. godine na granici Srbije i Bugarske. On je prosincu prošle godine pozvao vlast u Hrvatskoj u pomoć nezadovoljan visinom kazne na koju je osuđen.