O ŠPIČKOVINI I VUKOVINI

Masovno glasali za Milanovića, a on ih ismijao

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Mjesta Špičkovina i Vukovina nakon premijerove izjave postala su izuzetno popularna. Iako je ta mjesta naveo kao sinonim zabiti, zanimljivo je kako Kukuriku koalicija jako dobro stoji u tim mjestima

Kukuriku koalicija na zadnjim parlamentarnim izborima pobijedila je u tim mjestima. U Vukovini je njihova lista dobila 46 posto glasova, a HDZ 20 posto, piše Novi list. U Špičkovini je razlika bila još veća, 52 naprema 11 posto. Hoće li na predstojećim lokalnim izborima premijerove izjave srušiti rejting Kukuriku koalicije, tek ćemo vidjeti.
Nakon što je premijer Milanović u svom govoru protiv kritičara i napada na njega spomenuo 'stručnjake za finski rat iz Špičkovine ili Vukovine', oglasio se vršitelj dužnosti gradonačelnika Velike Gorice Dražen Barišić.

On je pozvao Milanovića da iz svojih metaforičnih izjava izostavi vrijeđanje i omalovažavanje gradova i mjesta koji nisu Zagreb! 'Nedopustivo je njegovo ponašanje kojim se služi kako bi opravdao svoju nesposobnost upravljanja državom. Kad već govori o povijesti, zanima me zna li da je upravo u župi Vukovina, koju spominje pogrdnim i uzvišenim tonom, rođeno puno značajnih osoba, poput Jurja Habdelića koji je bio promicatelj hrvatskog jezika?', priopćio je Barišić, javlja VLM agencija.

Barišić je također poručio premijeru da je sramota što ne priznaje ništa osim Zagreba i što bez ikakve grižnje savjesti vrijeđa naše ljude, profesore i cijeli grad. 'Neka dođe u Vukovinu pa neka odmjeri znanje iz povijesti s nama, da vidimo što je to njega elitna škola sa srebrnom žlicom u ustima naučila više nego što su naše škole naučile ljude iz Velike Gorice', dodao je.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!