DESETERO UBIJENIH U SAD-U

Masovni ubojica je bivši policajac

11.03.2009 u 21:06

Bionic
Reading

Muškarac koji je ubio 10 osoba i sebe u najtežem masovnom ubojstvu s jednim počiniteljem u povijesti američke savezne države Alabame, je 28-godišnjak koji je pohađao policijsku akademiju a prošloga je tjedna dao otkaz u lokalnoj tvornici mesnih prerađevina, objavila je u srijedu policija

Dan nakon krvoprolića koje je potreslo gradiće Samson i Geneva, na jugu Alabame blizu granice s Floridom, objavljeno je da je ubojica 28-godišnji Michael McLendon, te da su među žrtvama njegova majka, baka, ujak i dva bratića, no motivi zločina nisu poznati.

'Ovdje sam 30 godina, a to je najgora stvar koja se ikada dogodila ovoj zajednici. Izgubili smo prijatelje, trebat će vremena da se to prebrodi', rekao je šerif okruga Geneva Greg Ward u srijedu na konferenciji za tisak, koju su prenosile američke TV postaje.

Krvavi pohod započeo je u utorak u 15:30 sati u Samsonu i trajao je oko sat vremena. McLendon je prvo zapalio kuću svoje majke i ubio je, potom se odvezao 20-ak kilometara do kuće svog ujaka u Genevi, gdje je ubio još pet osoba i svoju baku, koja je živjela u susjednoj kući, objavila je policija.

Potom je, vozeći se kroz grad, pucao nasumice, usmrtivši još tri osobe. Policijska potjera za njim završila je u tvornici metalne galanterije Reliable Metal Products gdje je nekada radio. Nakon puškaranja s policijom McLendon si je oduzeo život, objavile su vlasti.

'On je zbrisao svoju cijelu obitelj', rekao je lokalni mrtvozornik Robert Preachers. Ubojica je u automobilu imao automatske puške M-16 i AK-47, pušku sačmaricu, dva pištolja i veliku količinu streljiva, što govori da se spremio počiniti najveću moguću štetu, prije nego si oduzme život, izvijestio je CNN.

McLendon, koji nije imao kriminalni dosije, kratko je bio zaposlen u policijskom odjelu u Samsonu 2003., ali nije uspio završiti policijsku akademiju. Posljednje dvije godine, bio je zaposlen u prehrambenoj industriji Kelley Foods u Elbi, oko 40 km sjeverno od mjesta gdje je ubio većinu žrtava, a prošle je srijede dao otkaz. Među žrtvama ubojice su supruga i 18-mjesečna kćerka zamjenika šerifa okruga Geneva, Josha Myersa, koji je sudjelovao u potjeri za McLendonom.