PREVARA KOD BEDNJE

'Maserke' odnijele starici višegodišnju ušteđevinu

13.10.2011 u 10:53

Bionic
Reading

Bez višegodišnje ušteđevine ostala je 78-godišnjakinja s područja Bednje koja je policijskim službenicima Policijske postaje Ivanec prijavila da su je prevarile i opljačkale tri nepoznate ženske osobe

U kuću oštećene, kako je utvrđeno tijekom kriminalističke obrade, došle su dvije nepoznate ženske osobe. Predstavile su se kao humanitarne djelatnice koje vode brigu o starim i nemoćnim osobama, rekavši da će i njoj pomoći oko nabave ogrjevnog drva, dobivanja jednokratne novčane pomoći te se zdravstveno brinuti za nju i njezinog bolesnog brata.

Nakon toga su otišle, ali im je prije toga oštećena predala iznos od nekoliko tisuća kuna za troškove 'sređivanja' jednokratne novčane pomoći i nabavku zdravstvenih pomagala.

Navedene su opet došle idućeg dana s još jednom nepoznatom ženskom osobom. Donijele su i masažer kojim su masirale oštećenu. Tom su joj prilikom, iskoristivši njezinu kraću nepažnju, pronašle i otuđile višegodišnju ušteđevinu.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske poduzimaju mjere i radnje s ciljem pronalaska navedenih nepoznatih ženskih osoba.