UZ ISPRIKE POTROŠAČIMA

Mars iz Hrvatske povlači Snickers proizveden u Nizozemskoj

24.02.2016 u 16:05

Bionic
Reading

Mars Hrvatska s hrvatskih polica trgovina povlači čokoladice Snickers® 4 Pack 4x50g proizvedene u nizozemskoj tvornici u Veghelu, priopćila je hrvatska podružnica Marsa, nakon što su čokoladice Mars i Snickers zbog prisutnosti plastike dan ranije povučene u čak 55 zemalja, a oglasilo se i hrvatsko Ministarstvo zdravlja i poručilo da je u tijeku inspekcijski nadzor sanitarne inspekcije kod mogućih distributera Snickers čokoladica u Hrvatskoj

U Hrvatskoj se zbog mjera opreza povlači samo proizvod Snickers 4 Pack 4X50 g, serijskih brojeva 550F2NLD03 i 601A2NLD03, s rokom trajanja 10. srpnja, odnosno 7. kolovoza 2016., navode u priopćenju iz kompanije te ističu da je riječ o izoliranom slučaju koji se dogodio u tvornici u Nizozemskoj.

'Niti jedan drugi proizvod neovisno o pakiranju i veličini nije zahvaćen, kao ni drugi serijski brojevi, datumi isteka roka valjanosti ili proizvodi proizvedeni na drugoj lokaciji', uvjeravaju iz Marsa Hrvatska te se ispričavaju potrošačima i žale zbog neugodnosti.

Napominju i da do danas nisu zaprimili niti jednu pritužbu potrošača, a za daljnje informacije potrošači se mogu obratiti na broj potrošačkog info telefona +385 1 2455 370

Ministarstvo zdravlja: U tijeku inspekcijski nadzor

Ministarstvo zdravlja potvrdilo je primitak obavijesti o povlačenju spornih proizvoda s hrvatskog tržišta te poručilo da je u tijeku inspekcijski nadzor sanitarne inspekcije kod mogućih distributera Snickers čokoladica u Hrvatskoj.

Kako se radi o proizvodima koji imaju široku distribucijsku mrežu, potrebno je određeno vrijeme da se kroz obvezu subjekata u poslovanju s hranom o uspostavi sljedivosti utvrde sve činjenice o mogućoj distribuciji proizvoda na području Hrvatske, navodi Ministarstvo u priopćenju.

Za sada postoji određena sumnja da je dio takvih proizvoda ipak stigao na hrvatsko tržište. Zbog toga su potrošači obaviješteni o serijama proizvoda koji se ne preporučuju za konzumaciju, sa zahtjevom da se obrate nadležnoj inspekciji sa informacijama o porijeklu spornih proizvoda, stoji u priopćenju.