ljudi, urazumite se

Markotić: Kršenje samoizolacije je bioterorizam

20.03.2020 u 21:17

Bionic
Reading

Ravnateljica Klinike za infektivne bolest Dr. Fran Mihaljević, Alemka Markotić kazala je, gostujući u Dnevniku Nove TV, da svi koji su zdravi i žele boraviti u svojim vikendicama i pridržavati se mjera, to mogu, ali i da ako ih ne drže i na najudaljenijem otoku to može biti opasno

O uvođenju strožih mjera, poput policijskog sata, Markotić kaže da će se sve mjere poduzimati prateći situaciju. Za one koji krše mjere samoizolacije ima jasnu poruku.

"Možda sam bila preblaga kad sam rekla da je to kao da pucate iz pištolja, sad ću biti oštrija, to je kao da u trgovačkom centru pucate iz puške, to je terorizam. U ovom slučaju bioterorizam", kaže Markotić.

Profesorica kaže da će se testirati osobe s respiratornim problemima koje imaju i epidemiološki nalaz, a testove će rasporediti i po djelatnostima koje imaju bliski dodir s koronavirusom.

"Iskreno se nadam da smo uspjeli masu toga predvidjeti, a ni Italija se nije mogla pipremiti za situaciju koja je sad. Sve ovisi o nama. Ako se dio ljudi bude ponašao neodogovorno, možemo očekivati puno lošiji scenarij. Apeliram, ne samo na njih, nego i na ljude oko njih da ih pokušaju urazumiti", istaknula je Markotić u Dnevniku Nove TV Markotić dodavši da se zna kako je, kod svih oboljelih, došlo do infekcije.