KOMPROMISNO RJEŠENJE

Markota postaje v.d. glavnog ravnatelja HRT-a?

  • Autor: V.Brkulj
  • Zadnja izmjena 09.11.2016 15:48
  • Objavljeno 09.11.2016 u 15:48
Josip Guberina (lijevo), Blago Markota (sredina) Davor Mezulić

Josip Guberina (lijevo), Blago Markota (sredina) Davor Mezulić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Bruno Konjevic

Blago Markota, rukovoditelj Arhiva i programskog gradiva sutra će, neslužbeno doznajemo, na sjednici saborskog Odbora za informatizaciju i medije biti predložen za v.d. glavnog ravnatelja Hrvatske radio televizije (HRT) nakon čega bi trebao dobiti i potvrdu u Saboru

Na taj način bi se okončala kriza upravljanja na Prisavlju započeta još 1. listopada kada je funkciju v.d.-a silom zakona napustio Siniša Kovačić.

Markota je, doznajemo, kompromisno rješenje HDZ-a i Mosta jer nakon što su u HDZ-u odbacili mogućnost da Prisavljem privremeno upravlja Jozo Barišić u Mostu se nisu složili da HRT preuzme Josip Popovac.

Markota je, podsjetimo, bio ravnatelj HTV-a u mandatu Vanje Sutlića, bio je direktor marketinga HRT-a i voditelj diskografske kuće Orfej koja je svojedobno postojala u sklopu javnog rtv servisa.

Markota o svom mogućem imenovanju danas nije htio ništa reći tek nam je poručio da 'možemo sljedeći tjedan sjesti i razgovarati ozbiljnim temama'.

Nadzorni odbor (NO) HRT-a pisao je danas saborskom Odboru za medije da poduzme sve mjere da se imenuje novi v. d. glavnog ravnatelja HRT-a te najavio da će sredinom prosinca, sukladno ovlastima, raspisati natječaj za novog glavnog ravnatelja HRT-a.

Raspiše li NO natječaj sredinom prosinca, to znači da će HRT šefa dobiti tek nakon 15. siječnja 2017. godine nakon što prođu svi potrebni rokovi zimska pauza u radu Sabora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!