KONCERT NA KABELSKOJ TELEVIZIJI

Marko Perković Thompson pjevao u Srbiji

22.07.2009 u 10:59

Bionic
Reading

HRT je u nedjelju u 21.15 na drugom programu, koji se preko distributera kabelske televizije prati i u Srbiji, emitirao snimku koncerta Marka Perkovića Tompsona. Srbijanska je javnost bijesna jer operateri kabelske televizije nisu na vrijeme spriječili emitiranje u Srbiji

Reagiralo je Udruženje novinara Srbije i, naravno, Srpska radikalna stranka. U Državnoj radiodifuznoj agenciji, koja nadgleda rad distributera kabelskog programa, priznaju da se taj nadzor u Srbiji ne odvija kako bi trebao te da nije sve u njihovoj nadležnosti.

Politika neslužbeno doznaje da će u radiodifuznoj agenciji odgledati Thompsonov koncert te odlučiti je li se moglo vidjeti raspirivanje nacionalne mržnje. Samo emitiranje koncerta ne može biti kažnjeno.

'To što su neki koncerti Thompsona negdje zabranjeni ne daje nam mogućnost da sudimo unaprijed. Nas zanima koncert koji je već završen. Nije bitan događaj, niti tko nastupa, već je li  bilo raspirivanja mržnje', objašnjavaju u radiodifuznoj agenciji.

U Udruženju novinara Srbije kažu da bi trebalo postaviti pitanje etičke odgovornosti kabelskih distributera koji su prenijeli koncert Marka Perkovića Tompsona jer je, kako kažu, očigledno da je on pjevač koji se bavi politikom.

'Kabelski operateri bi trebali pratiti programsku shemu i isključivati određene sadržaje koje smatraju provokativnima ili neprimjerenima', preporučuje Nino Brajović iz Udruženja novinara Srbije.