TKO TO TAMO PLAŠI?

Markić: Ne bi me iznenadilo da Milanović na ulice izvede tenkove

27.11.2013 u 13:40

Bionic
Reading

U žestokoj debati na portalu Dnevnik.hr svoje oprečne stavove o bračnom referendumu ukrstili su Željka Markić iz inicijative U ime obitelji i sociolog Sandi Blagonić u ime koalicije nevladinih udruga Građani glasuju protiv, Markić na mnoga konkretna pitanja nije odgovorila, već je stalno svog neistomišljenika optuživala da je agresivan te da svojim izjavama plaši građane

Sandi Blagonić vs. Željka Markić

Nakon što je Sandi Blagonić Željku Markić podsjetio kako joj zaplašivanje građana nije strano te je svojedobno na jednoj tribini, a poslije i na 24 sata TV ponovila kako se ne bi iznenadila da Milanovićeva vlada – kako bi zaustavila referendum – poslala tenkove, vojsku i policiju na ulice. Markić je u prvom trenutku negirala da je to rekla, a onda je ipak priznala da je to rekla, ali da joj je to bio njezin odgovor na pitanje jednog od sudionika tribine u Kaštel Lukšiću, dok još nije bilo izvjesno hoće li vladajući raspisati referendum.

'Rekla sam da je svašta moguće pa tako da i Milanović pošalje tenkove, vojsku i policiju na ulice', pravdala se Markić.

'Iz inicijative U ime obitelji se čula i teza da propast kultura nastaje u trenu kad se prihvati homoseksualnost. Prije dva dana izrekla je i laž u jednoj emisiji državne televizije kad je rekla da se zakonom o istospolnim zajednicama prava izjednačavaju s vanbračnim pravima. Lagala je i kad je govorila o financijskim izvješćima... Na lažima i manipulaciji ne možete graditi javnu raspravu. Vi nabacite taj smiješak koji gledamo već mjesecima i manipulirate', rekao je Blagonić u duelu na portalu Dnevnik.hr.


'Istraživanje za koje Blagonić ne zna o kojem se radi jedno je američko znanstveno istraživanje, koje je opovrglo tezu da je za dijete isto odrasta li u istospolnoj ili hetero obitelji. Istraživanja u vezi ubojstva, korištenja droga i ostalo koje je potvrdilo da ima razlika između djece koja odrastaju u istospolnoj i hetero obitelji. Istraživanje koje je pokazalo da djeca koja odrastaju u istospolnoj zajednici imaju lošije rezultate u školi, ne mogu se sjetiti imena tko je radio istraživanje. Vlada nije omogućila građanima da rasprave o važnoj stvari, a to su djeca, da djeca rastu u zajednici koja im je najbliža', objašnjava Markić tzv. 'teksaško istraživanje'.

'Gospođo Markić, doktorirao sam, radim u znanstvenoj instituciji, i znam što znači znanstveno istraživanje i znanstvena metodologija. U ovom istraživanju o kojem vi govorite znanstvena metodologija nije adekvatna i ono je odbačeno, vi opet manipulirate, teško je komunicirati s jednoj osobom koja tako manipulira', rekao je Blagonić.

'Želim pokazati da je gospođa Markić, kao prvo lice inicijative pristala da neautorizirano koristi logo jedne židovske inicijative, sliku, pjesmu. Što je najgore, fotografija djevojčice na toj slici, riječ je o siročiću koje je odraslo bez majke. Ona ima obitelj i živi u iranu. To je opet manipulacija tim djetetom', rekao je Blagonić i upitao kako netko tko se toliko poziva na kršćanske vrijednosti može na taj način manipulirati.

'Ovo je oblik govora mržnje. Spominje ljude koji se pozivaju na kršćanstvo, ovo je pokušaj izoliranja jedne grupe ljudi od druge. Logo nismo ukrali. Na našim je stranicama objavljeno i za sliku. Pjesma nije ni za video ni spot koji je inicijativa pripremila', replicira Markić.

Markić nakon 23 minute objašnjava kako je došlo do toga da kaže da je moguće da Milanović na ulice izvede tenkove, vojsku i policiju