dodatna ulaganja

Marić s talijanskim veleposlanikom Cianfanarijem o Cimosu

06.04.2018 u 16:28

Bionic
Reading

Ministar državne imovine Goran Marić i veleposlanik Republike Italije Adriano Chiodi Cianfarani razgovarali su u petak o nastavku suradnje na projektu Cimos, posebice interes za daljnja ulaganja u tu tvrtku, priopćeno je iz Ministarstva državne imovine

'Tema sastanka bila je nastavak suradnje na projektu Cimos, s posebnim naglaskom na iskazan interes za daljnja ulaganja u tu tvrtku. Naime do sada je u tvrtku uloženo šest milijuna eura, a u sljedeće dvije godine planira se uložiti još 14 milijuna eura', kaže se u priopćenju.

Na sastanku je bio i direktor talijanske tvrtke TCH i direktor Cimosa Gino Berti, koji je, kako se prenosi u priopćenju, naglasio da bi se budućim planiranim ulaganjem u tvrtku osigurao njen rast i proizvodnja te otvaranje novih radnih mjesta.

'Iznimno cijenim rad Cimosa. Proizvodnja je ishodište cijeloga gospodarstva, to je temelj na kojima leži gospodarstvo. Želja mi je da se planirana buduća ulaganja u Cimos i ostvare, a Ministarstvo će u okviru svojih ovlasti učiniti sve što može', kazao je ministar Marić.

Cimos je lani prodan tvrtki TCH, koja je dio talijanskog poslovnog sustava Palladio Holding Group, a prodan je za simboličnih 110 tisuća eura, ali i uz obvezu servisiranja duga od 110 milijuna eura.

  • +5
Ministar Goran Marić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Zadnjih desetak godina broj zaposlenih u Cimosovim tvrtkama u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i Srbiji smanjen je s više od 7000 na sadašnjih oko 4000, od čega je u Sloveniji, gdje je sjedište tvrtke, zaposlenih oko 1500 djelatnika.

Restrukturiranja i smanjenje broja zaposlenih talijanski su vlasnici najavili već prilikom preuzimanja tvrtke u Kopru.