analiza

Maras nakon debate: Škoro me sablaznio; Orešković je imala potencijal prije pola godine

18.12.2019 u 11:18

Bionic
Reading

SDP-ov Gordan Maras osvrnuo se na sučeljavanje predsjedničkih kandidata. Dok izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o SOA-i smatra nevjerojatnom, Miroslav Škoro ga je svojom izjavom o pomilovanju sablaznio dok je Zoran Milanović, po njemu, napravio 'jedno dobro predstavljanje'

'Kada vidite zadovoljstvo stožera Grabar-Kitarović zato što nije napravila niti jedan gaf, mada je po meni ova izjava sa SOA-om nevjerojatna. Da ona nakon pet godina mandata za službu za koju je direktno odgovorna, kaže da je korumpirana. Gospodin Škoro nije uopće ostavio dojam, kao da se nije ni snašao u cijeloj toj priči. Mislim da je Milanović napravio zaista jedno dobro predstavljanje', sažeo je u studiju N1 televizije SDP-ov Gordan Maras komentirajući televizijsko sučeljavanje 11 predsjedničkih kandidata.

Izjava Miroslava Škore o pomilovanju Tomislava Merčepa, kako kaže, ga je sablaznila.

'Mene je Škorina izjava sablaznila. Vidim da sada HDZ nije u stanju, ministar Medved to nije u stanju niti komentirati', rekao je te dodao kako se ratni zločin ne može pomilovati te da je to standard koji treba prihvatiti.

'Peović je rekla notornu činjenicu i gotovo mi je nevjerojatno da je Škoro rekao da je pomilovao Merčepa i da mrtav-hladan tu činjenicu nije gotovo komentirao i da ju je pokušao relativizirati s određenim argumentima.'

Maras smatra kako je Dalija Orešković veliki potencijal imala prije pola godine, ali ga nije iskoristila dok je kampanju Darija Juričana nazvao 'anti-kampanjom' koja je izazvala veliku pozornost javnosti.

'To je jedna anti-kampanja, ali Juričan uopće ne želi biti predsjednik Hrvatske, on ovu kampanju koristi za neke druge stvari', smatra Maras.