OTKRILE GA KAMERE

Manijak silovao dvije, napao deset žena

privođenje manijak osijek

privođenje manijak osijek

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vlado Kos

Osječka policija je uhvatila manijaka koji je u posljednja četiri mjeseca napao 12 žena u Osijeku

U policiji su rekli da je manijak 21-godišnjak iz Bjelovara te da je posljednjih godinu dana neprijavljeno boravio u Osijeku gdje je radio kao konobar. Žene je napadao dok se vraćao s posla. Obično je žene koje su mu se svidjele, napadao s leđa, čvrsto ih obuhvatio rukama i prepipavao preko odjeće.

'Uhvatili smo ga na temelju snimki video nadzora u Radićevoj ulici. Na snimkama se jasno vidi kako je koračao iza jedne od svojih žrtava. Počinitelj je sva svoja djela priznao u nazočnosti branitelja. Rekao je da je to bilo jače od njega. Mi još imamo i brojne druge dokaze protiv njega, poput tragova krvi na njemu i njegovim žrtvama' rekao je Josip Adrić, načelnik Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave Osječko-baranjske županije.

Iako se do sada spominjalo deset žrtava, policija kaže da je manijak napao još dvije žene koje je silovao. Žrtve su bile stare od 15 do 36 godina. Mladić je 14. studenog u Ružinoj ulici u samo nekoliko sati napao tri žene. Nakon što ga je jedna od žrtava prepoznala na snimci nadzorne kamere, policija je 21-godišnjeg konobara pozvala na razgovor.

Nije se opirao uhićenju. Prijavit će ga za deset bludnih radnji i dva silovanja. Prema Kaznenom zakonu za bludne radnje predviđene su kazne u rasponu od 3 mjeseca do 3 godine, a za silovanje od 3 do 10 godina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi