ŠOU U SUDNICI

Mamić izbačen sa suda u Zagrebu

13.04.2011 u 15:40

Bionic
Reading

Izvršni predsjednik Građanskog nogometnog kluba Dinamo Zdravko Mamić, izbačen je u srijedu oko 10,30 sati iz sudnice u Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Mamić se na sudu pojavio zato što je zbog klevete tužio novinara Nacionala Berislava Jelinića, zbog teksta koji je Jelinić objavio u Nacionalu

Na naslovnoj stranici Nacionala tada je objavljeno da UEFA sumnja da su Zdravko Mamić i Miroslav Blažević sudjelovali u namještanju rezultata u nekim nogometnim utakmicama. Objava tog teksta u Nacionalu izazvala je veliku pozornost javnosti, a Mamić je nedugo potom u emisiji 'Otvoreno' na Hrvatskoj televiziji izvrijeđao Jelinića, piše Nacional

Jelinić ga je prijavio zbog prijetnji koje mu je Mamić uputio nakon završetka te emisije, kao i zbog klevete i uvreda izrečenih u emisiji. S druge strane, Mamić je Jelinića tužio zbog klevete, koja je po njegovim tvrdnjama, objavljena u spornom tekstu Nacionala.

Nakon što je danas Jelinić iznio svoju obranu, a sutkinja započela s diktiranjem u zapisnik oglasio se Mamić tražeći od nje da promijeni sadržaj koji je izdiktirala. Potom je uslijedio 'Mamić show' u kojem je povišenim tonom ustvrdio da ga neće nitko zlostavljati, pa ni sutkinja te da će se on žaliti na njezino postupanje.

Nakon nekog vremena Mamić se primirio, ali ne zadugo; počeo je vikati i najavio da povlači tužbu protiv Jelinića i pozvao svoju odvjetnicu Jadranku Sloković vani. Budući da je nastavio vikati, zapisničarka je aktivirala tihi alarm, pa se pojavilo osiguranje koje je Mamića ispratilo iz zgrade.