palicom i nožem

Maloljetnik u Splitu od devet pokušaja u pet navrata orobio strane turiste

23.08.2019 u 19:47

Bionic
Reading

Policija je u Splitu dovela pritvorskom nadzorniku maloljetniku zbog sumnji da je u razdoblju od 24. srpnja do 22. kolovoza počinio devet kaznenih djela razbojništva na štetu stranih državljana te je protiv njega podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu, izvijestila je u petak splitska policija

Kako se navodi u priopćenju od devet kaznenih djela razbojništva na štetu stranih državljana pet ih je bilo u pokušaju.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je 24. srpnja u Duvanjskoj ulici u Splitu, prijeteći nožem dvojici državljana Nizozemske otuđio novac, te da je na isti način počinio i razbojništvo 17. kolovoza u Omiškoj ulici u Splitu, kada je zaprijetio nožem njemačkom državljaninu i otuđio mu novac.

Dva razbojništva počinio je prijeteći stranim državljanima drvenim predmetom, i to 21. kolovoza u ulici Matice hrvatske, kada je otuđio novac državljanki Kanade, te 22. kolovoza u ulici Domovinskog rata, kada je otuđio novac dvojici državljana Poljske. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 3500 kuna.

U pokušaju je pak ostalo kazneno djelo razbojništva 27. srpnja kada je zatražio novac od državljanina Italije i državljanke Bjelorusije, pri čemu je udario i lakše ozlijedio Talijana.

Sumnja se da je razbojništva pokušao počiniti u još četiri navrata, pri čemu je u tri navrata oštećenima prijetio nožem, dok je u posljednjem slučaju oštećenog udario drvenim predmetom. Uz prijetnju nožem pokušao je počiniti razbojništvo 30. srpnja u Bregovitoj ulici na štetu državljanina SAD-a i u Žrnovničkoj ulici na štetu dvoje norveških državljana, te 31. srpnja u Tolstojevoj ulici, na štetu dvoje državljana Nizozemske, dok je 22. kolovoza u Kvaternikovoj ulici tražio novac od državljanina Vijetnama, kojega je tom prilikom napao drvenim predmetom i lakše ozlijedio, navodi se u priopćenju Splitsko-dalmatinske policijske uprave.