KUPIO BOMBU PA JE ODNIO U ŠKOLU

Maloljetnici trgovali bombama za 15 kuna

27.12.2010 u 17:32

Bionic
Reading

Nakon što je na tavanu roditeljske kuće pronašao bombe i streljivo, 17-godišnjak se odlučio okušati u 'trgovini oružjem'. Putem svog vršnjaka, jednu je bombu prodao 15-godišnjem dječaku, koji je potom opasnu igračku odnio u školu

Nekoliko bombi i 68 komada streljiva 17-godišnjak je, na tavanu roditeljske kuće u mjestu Ruševo, pronašao još u kolovozu. U predblagdansko vrijeme, kada je pucnjava petardama omiljena zabava, stvorilo se tako i tržište za bombu te ju je mladić, putem drugog 17-godišnjaka, prodao 15-godišnjem dječaku za 150 kuna.

Oduševljen eksplozivnom 'igračkom', a nesvjestan opasnosti koja prijeti njemu i njegovim kolegama, dječak je bombu odmah ponio sa sobom u školu. Nakon što se ishvalio pokazujući je svojim razrednim kolegama, učenicima srednje škole u Požegi, maloljetnik je na Badnjak razoružan te je bombu u Pleternici dobrovoljno izručio policijskim službenicima.

Ubrzo nakon što je pao kupac, policija je došla i do maloljetnog 'trgovca' koji mu je prodao bombu. Na sam Božić, na temelju naloga Županijskog suda u Požegi, policajci su pretražili obiteljsku kuću njegove 42-godišnje majke te pronašli dvije bombe i 68 komada streljiva.

Za 15-godišnjaka i 17-godišnjaka slijede kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi.