ZLOSTAVLJANJE U KARLOVCU

Maloljetni nasilnici bez istražnog zatvora

09.12.2011 u 19:09

Bionic
Reading

Sutkinja za mladež karlovačkoga Općinskog suda Sanda Janković odbila je danas prijedlog općinskoga državnog odvjetnika za mladež da se trojici maloljetnika, učenicima Šumarsko-graditeljske škole odredi istražni zatvor te im je određena mjera opreza - zabrana uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenicima, doznaje se na tom sudu

Trojicu maloljetnika na današnje je ročište o istražnom zatvoru privela policija zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja, doznaje se na Općinskome sudu u Karlovcu.

Odgovarajući na pitanje Hinina novinara, glasnogovornica suda - sutkinja Irena Šegavić rekla je da su maloljetnici iznijeli svoju obranu te da je zatim "odbijen prijedlog općinskoga državnog odvjetnika za mladež za određivanje istražnog zatvora, ali je kao zamjena za istražni zatvor određena mjera opreza - zabrana uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenicima koji još nisu ispitani kao svjedoci".

U današnjem priopćenju policije, prije ročišta, navedeno je da je "kriminalističkom istragom utvrđeno da su trojica maloljetnika u dobi od 15 i 16 godina osnovano sumnjivi da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja jer su se od početka rujna do 1. prosinca nekoliko puta nasilnički ponašali prema više maloljetnika u dobi od 15 do 17 godina".

Škola je objavila da su trojica učenika udaljena s nastave te će - utvrdi li se njihova krivnja - trajno biti udaljeni s nastave s pravom polaganja ispita na kraju školske godine.