TUDOR NA REJINOM TRAGU

Maloča još nije Vitesseov, priključena dva nova 'hajduka'

02.05.2013 u 15:57

Bionic
Reading

Hajdukov kapetan Mario Maloča demantirao je glasine da je na odlasku iz kluba i informacije da je čak potpisana 'neka vrsta ugovora' s nizozemskim Vitesseom: kaže da se i sam iznenadio kad je ovih dana čitao takve vijesti

'Istina je da ima upita, ali koliko mi je poznato ovo s Vitesseom nije istina. Pa valjda bi se i mene nešto pitalo! Ne, ne bih volio da se o mom odlasku uopće razgovara sve do kraja sezone, potpuno sam koncentriran na Hajduk', kazao je Maloča. Inače, vijest o interesu za braniča splitskog kluba objavio je ugledni portal Transfermarkt, koji njegovu vrijednost procjenjuje na 3,5 milijuna eura. Po davno potpisanom ugovoru s Hajdukom Maloča je dugi niz godina primao neuobičajeno nisku mjesečnu plaću, pa će od eventualnog transfera dobiti 40 posto.

'Malo više radimo na taktici', otkrio je kapetan Hajduka prve poteze novog trenera Igora Tudora i usporedio njegove treninge s onima koje je vodio talijanski strateg Edoardo Reja. Tudor je smanjio broj treninga s dva na jedan dnevno i igračima ukinuo karantenu, što su ovi dobro primili.

'Da, ali nijedan igrač sigurno neće sada izlaziti i lumpovati, uostalom Split je mali grad i sve bi se brzo saznalo. Sumnjam da će netko riskirati kaznu', kazao je Maloča.

S Tudorom je zajedno odigrao njegovu posljednju utakmicu protiv Dinama na Maksimiru, kaže da je već tada dosta naučio od njega i nada se da će što dulje ostati trener. 'Igramo s četvoricom u obrani, nekada s trojicom, no trener će na kraju odlučiti kako ćemo igrati.'

Uoči subotnje utakmice protiv Splita na Parki mladeži Maloča procjenjuje da je puno veći pritisak na domaćinima, koji su iskusnija ekipa i kojima je ovo najvažnija utakmica, dok Hajduk s druge strane ima priliku kvalificirati se za Europu i preko osvajanja Kupa.

Inače, novi trener Igor Tudor odmah po stupanju na dužnost prvoj momčadi priključio je dvojicu talentiranih igrača, juniora Tonća Mujana i kadeta Ismara Hairlahovića.