PAD U ATLANTIK

Mali izgledi za nalaženje tijela svih žrtava iz Airbusa

12.06.2009 u 07:15

Bionic
Reading

Izgledi za nalaženje tijela svih 228 žrtava iz Air Franceova zrakoplova koji se prošlog tjedna srušio u Atlantski ocean 'vrlo su mali', istaknule su brazilske vlasti u četvrtak.

"Sa svakim trenutkom koji prolazi postaje teže je naći tijela a mogućnost da se nađu svi koji su bili u zrakoplovu vrlo su mali", rekao je Ramon Cardoso, čelni dužnosnik brazilskog civilnog zrakoplovstva.

Iz mora je do sada izvađeno ukupno 41 tijelo žrtava iz Airubusa 330-220. Od njih je 16 pristiglo u četvrtak u brazilski grad Recife, 12 se nalazi na brazilskom otoku Fernando de Noronha, a ostala su tijela još na brodu brazilske mornarice.

Internetski portal Folha Online javio je da je francuski brod u četvrtak izvijestio da je, unatoč lošem vremenu, vidio još tijela i dijelova olupine zrakoplova koji se srušio 1. lipnja na oko 1300 kilometara od sjeveroistočne brazilske obale. Francuske vlasti još nisu objavile koliko je tijela uočeno i je li u tijeku operacije vađenja tijela iz mora.

Cardoso je rekao da će potraga za tijelima trajati do 17. lipnja a ako će je biti potrebno nastaviti Brazil će zatražiti logističku pomoć kao bi potragu produžio do 25. lipnja. Odluka o trajanju potrage ovisi o broju do tada uočenih tijela u moru.