upravni spor

Malenica: U kratkom roku Visoki upravni sud i o raspuštanju Gradskog vijeća Trilja

06.05.2022 u 17:44

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica izjavio je u petak kako bi Visoki upravni sud (VUS) u „kratkom roku“ trebao odlučiti i u upravnom sporu protiv Vladina rješenja da se raspusti triljsko Gradsko vijeće

„Sud bi u nekom kratko roku trebao odlučiti o tome, a dok do toga ne dođe, imamo situaciju kakvu imamo“, rekao je ministar novinarima i dodao da je triljsko Gradsko vijeće raspušteno dok VUS ne odluči o zakonitosti Vladine odluke o njegovu raspuštanju.

Visoki upravni sud poništio je rješenje Ministarstva o ništavnosti Odluke o privremenom financiranju Grada Trilja, na temelju kojeg je Vlada u ožujku raspustila Gradsko vijeće.

I protiv te odluke je pokrenut upravni spor i očekuje se da VUS o njoj donese odluku, rekao je Malenica.

Zbog činjenice da je pred VUS-om „još uvijek u tijeku“ upravni spor protiv Vladina rješenja o raspuštanju triljskog Gradskog vijeća, iz Ministarstva pravosuđa Hini su odgovorili kako ne mogu prejudicirati daljnja postupanja do okončanja tog postupka.

Sličan slučaj, drugi razlog

Ministarstvo navodi i kako je slučaj sličan triljskom bio krajem 2006. i početkom 2007. godine u Gradu Oroslavju, ali iz drugog razloga.

„Tadašnji Središnji državni ured za upravu poništio je sjednicu Gradskog vijeća Oroslavja vezano uz pitanje poziva i prisutnosti vijećnika na sjednici te valjanosti mandata. U navedenom slučaju, tadašnji Upravni sud poništio je odluku Središnjeg ureda“, navelo je Ministarstvo.