REZULTATI

Makarska i Vrgorac HDZ-u, Trogir SDP-u

31.05.2009 u 23:53

Bionic
Reading

Kandidat za gradonačelnika Makarske Marko Ožić Bebek (HDZ), po neslužbenim rezultatima prikupljenim sa svih biračkih mjesta u tom gradu, dobio je u drugome izbornom krugu povjerenje 57,87 posto glasača, a njegov protukandidat Zlatko Gareljić (SDP) 40,45 posto, izvijestilo je kasno večeras splitsko-dalmatinsko Županijsko izborno povjerenstvo.

Za gradonačelnika Trogira, po podatcima prikupljenim sa 16 od 18 biračkih mjesta, Damir Rilje (SDP) dobio je 56 posto glasova, a njegov protukandidat Vinko Brkan (HDZ) 40,43 posto, doznaje se u istom izbornom povjerenstvu.

U Vrgorcu je, po podatcima s 26 od 27 biračkih mjesta, kandidat za gradonačelnika Borislav Matković (HDZ) dobio 55,48 posto glasova, a njegov protukandidat Miljenko Pivac (neovisni kandidat) dobio je 43,48 posto, izvijestilo je splitsko-dalmatinsko Županijsko izborno povjerenstvo.

Inače, u Vrgorcu je u prvome izbornom krugu prije dva tjedna zabilježen najneobičniji izborni rezultat lokalnih izbora. Kandidat HDZ-a Borislav Matković tada je dobio točno 50 posto glasova, a za pobjedu mu je nedostajao samo jedan glas pa se, po Zakonu, morao organizirati drugi izborni krug. Za pobjedu nekog kandidata na lokalnim izborima potrebno je najmanje 50 posto plus jedan glas.