OČEKIVAN RASPLET DOGAĐAJA

Luka Denona pridružuje se Liniću, isključen iz SDP-a

17.10.2015 u 16:34

Bionic
Reading

Još uvijek aktualni zastupnik sa SDP-ove liste Luka Denona na nadolazećim izborima kandidirat će se na nezavisnoj listi Slavka Linića, i tim je postupkom, sukladno stranačkom Statutu, automatski isključen iz SDP-a. Odlazak bivšeg visokopozicioniranog SDP-ovca Primorsko-goranske županije i nije bilo preveliko iznenađenje, jer je od prvog trena stao uz Linića, pa i kad se odlučivalo o njegovom izbacivanju iz stranke

Svi oni koji su prethodnih mjeseci hodali saborskim hodnicima mogli su primijetiti da su Denona i Linić vrlo često provodili vrijeme zajedno, pa ni Denonin odlazak na Linićevu listu nije bio veliko iznenađenje.

'Svatko od nas se u životu nađe svakodnevno pred nekim izborima i moramo odlučivati. Moj izbor je otpočetka bio SDP, međutim odnos središnjice prema gradskom i županijskom SDP-u već je neko vrijeme čudan. Moj drugi izbor bio je da Liniću, kojeg izuzetno cijenim, pomognem i da budem nezavisni kandidat na njegovoj listi. I da na taj način dio lijevih glasova ima izbora', obrazložio je Denona svoj izlazak iz SDP-a.

Upitali smo ga je li bilo još nešto što je presudilo odlasku iz SDP-a, no Denona nije puno otkrivao.

'To je moj izbor - to sam pokazao i prije puno vremena kad sam opravdano stao uz Slavka Linića kada je odlazio iz stranke. I korektno je da kada sad izlazi kao čelni čovjek na listi da mu se pridružim i da mu nastojim pomoći, pritom vjerujući da će dio lijevo orijentiranih birača imati pravo izbora', kazao je Denona za tportal.

Podsjetimo, Denona je bio jedan od SDP-ovih veterana, početkom 90-ih bio je i čelni čovjek primorsko-goranskog SDP-a, a može se pohvaliti da je jedno vrijeme bio i zamjenik primorsko-goranskog župana. Svoju bliskost sa Slavkom Linićem nikada nije skrivao, i protivio se njegovu izbacivanju iz stranke. Dapače, nakon što je Linić i odbačen od SDP-a, Denona je znao i kritizirati predsjednika stranke Zorana Milanovića. No, upravo se izbacivanjem Linića Denoni i otvorilo mjesto u Glavnom odboru SDP-a.

Sada će se na parlamentarnim izborima naći na listi koalicije Josipović - Čačić uz Slavka Linića i još jednog bivšeg SDP-ovca Dinu Kozlevca. Time što se priključio listi na kojoj se nalazi i Slavko Linić automatski mu je prestalo i članstvo u SDP-u jer stranački statut to ne dopušta.