RATA OD 51.500 EURA

Luka Bebić kupio stan za 460 tisuća eura

29.01.2009 u 16:08

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Luka Bebić teško će se nositi s eventualnim smanjenjem zastupničkih primanja, budući da do lipnja ove godine, u šest mjesečnih rata, mora otplaćivati 51.500 eura mjesečno kako bi otplatio novi luksuzni stan, vrijedan ukupno 460 tisuća eura, u elitnoj zagrebačkoj četvrti, a još nije uspio prodati stari stan u središtu Zagreba, piše Novi list

Bebić je 31. prosinca prošle godine sklopio kupoprodajni ugovor s prebendarima Zagrebačke nadbiskupije o kupnji 95 četvornih metara velikog stana u ulici Ružičnjak, uz koji ima i garažu i vrt. Prodavateljima je dosad uplatio nešto manje od trećine ukupne cijene stana - 150 tisuća eura.

Bebić je u rujnu prošle godine obavijestio javnost da se seli u novi stan, koji namjerava otkupiti kada proda stari stan u Petrinjskoj ulici u Zagrebu te da će do konačne isplate novoga stana plaćati najamninu od 2.200 eura mjesečno.

Za Novi list je izjavio da je ovoga tjedna pribavio 130 tisuća eura kreditom Privredne banke Zagreb, a još 30 tisuća eura dao je iz obiteljskih sredstava.

Preostalih 310 tisuća eura Bebić se obvezao uplatiti do 16. lipnja ove godine, u šest mjesečnih rata.