pljačka u zatonu

Lopovi razoružali Cvitanove čuvare

08.08.2019 u 21:02

Bionic
Reading

Sezonski lopovi iskoristili su nepažnju čuvara bivšeg glavnog državnog odjetnika Dinka Cvitana i maznuli im pištolje dok su otišli u trgovinu po gablec. Sve se dogodilo u Zatonu gdje Cvitan ljetuje s obitelji

Bivši glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan i svi članovi njegove obitelji žive s danonoćnim policijskim osiguranjem. Prema pisanjima medija, Cvitanu, a moguće i članovima njegove obitelji, od ljeta 2016. godine ugrožen je život.

No, prošle subote, dok je bivši glavni državni odvjetnik s obitelji ljetovao u Zatonu, pola njegova osiguranja je razoružano.

Upućeni u događaj kažu da bivšega glavnog tužitelja i njegovu obitelj neprestano čuvaju po dva tjelohranitelja koji se mijenjaju u smjenama. Tako je, kažu, bilo i u subotu. Dvojica koja su odradila svoju smjenu vratila su se u apartman u kojem su bili smješteni i odlučili su se malo opustiti. Bili su gladni i dogovorili su se da zajedno odu do trgovine po gablec. Očigledno su se previše opustili jer su u apartmanu ostavili službene pištolje.

Kada su se vratili, njihovih pištolja više nije bilo u apartmanu. Netko je provalio i ukrao im oružje, ali i osobne dokumente, a jednom od njih i službenu policijsku značku, potvrđeno je za Jutarnji list u policiji.

Kad su lopovi shvatili da imaju “vruću robu”, ostavili su je na parkiralištu za službena vozila PU ličko-senjske u Gospiću, gdje su nađeni i pištolji, osobni dokumenti i policijska značka.

U četvrtak je šibensko-kninska policija objavila da su uhitili 23-godišnjaka i 30-godišnjaka i sumnjiče ih za seriju teških krađa na području Vodica.

U priopćenju se ne navodi da su opljačkali i njihove kolege, ali kako doznajemo, dvojac se sumnjiči za seriju teških krađa i jednu krađu u pokušaju, a sve na štetu domaćih i stranih turista koji su boravili na području Vodica, gdje se zatekao i Dinko Cvitan.

Osim velike štete koju su nanijeli i policajcima koji čuvaju Dinka Cvitana, na teret se ovom dvojcu stavlja i konkretna šteta od ukupno 125.000 kuna u novcu, nakitu i osobnim stvarima oštećenih. Dvojac je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan policijskom nadzorniku PU šibensko-kninske, a dvojac iz Cvitanova osiguranja suspendiran.