ISTRAGA SE NASTAVLJA

Locirani oteti piloti Turkish Airlinesa

20.08.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Lokacije na kojima otmičari drže dvojicu pilota turske aviokompanije Turkish Airlines koji su prošlog tjedna oteti u Libanonu su otkrivene, a piloti su zatočeni na različitim mjestima, javlja novinar agencije Anadolija

Prema informacijama do kojih je došao novinar AA, oteti turski pilot nalazi se u mjestu Es-Serevaneh nedaleko od istočne libanonske pokrajine Balbek, dok se kopilot nalazi u gradu Zavter, na sjeveru zemlje.

Međutim, kako navode izvori bliski snagama sigurnosti, istraga u vezi sa slučajem otmice pilota se nastavlja.

S druge strane, tužilac libanonskog Žalbenog suda Kulud Kerim izjavio je da su privedene tri sumnjive osobe, koje se dovode u vezu s otmicom, te da se istraga nastavlja.

Zamjenik turskog premijera Bulent Arinc, nakon sastanka vlade Turske, izrazio je nadu da će oteti piloti biti pronađeni u najkraćem mogućem roku.

'Znamo da su živi i to je važno', rekao je Arinc.

Pilot i kopilot Turkish Airlinesa Murat Akpinar i Murat Agca oteti su 9. kolovoza u Libanonu. Nakon što su uspješno realizirali let na relaciji Istanbul – Bejrut, piloti su servisnim vozilom krenuli prema hotelu, ali ih je naoružana grupa presrela na putu i odvela u nepoznatom pravcu.