TKO JE DOMAĆIN, A TKO GOST

Ljutiti Kerum bojkotirao vojni sajam

29.03.2011 u 11:55

Bionic
Reading

Jadranska vojna i zrakoplovna izložba ASDA, sajam vojne opreme koji je u Splitu okupio predstavnike 130 renomiranih članica svjetske vojne industrije, otvoren je u Splitu bez prisutnosti gradonačelnika Željka Keruma. On se, naime, uvrijedio zbog svoje uloge u protokolu, pa demonstrativno zaobišao i Spaladium arenu

'Gradonačelnik neće nazočiti otvaranju Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe ASDA jer mu je, iako je gradonačelnik grada domaćina izložbe, po protokolu predviđena uloga gosta', obavijestili su medije iz Kerumovog ureda.

Sreća da je povod bojkotu vrlo konkretan, jer se u splitskim medijima posljednjih tjedana počelo spekulirati gdje je i što radi splitski gradonačelnik. Nema ga čak ni na protokolarnim događanjima, pa se njegova pojavljivanja u javnosti svode na vrlo rijetke sjednice Gradskog vijeća. Iz gradonačelnikovog ureda objasnili su da je Kerum 'na ulici, među ljudima'.

Organizator danas otvorenog sajma u Splitu je tvrtka TNT Production, bliska američkoj administraciji i specijalizirana za organizaciju takvih manifestacija, a u Spaladium areni svoje proizvode izlaže oko 130 proizvođača oružja i opreme, među kojima su i najveći igrači, poput Eurofightera, Air Tractora i Airbusa. Svoje sudjelovanje najavilo je 39 tvrtki iz kompleksa hrvatske vojne industrije, a očekuje se da će mnoge od njih dobiti priliku sklapanja unosnih kooperantskih poslova.