DOMIŠLJATOST PRIJE SVEGA

Ljubiša Preletačević Beli više nije izmišljeni lik! Izvadio novu osobnu tik prije roka za izbore

22.02.2018 u 18:26

Bionic
Reading

Lista čiji je nositelj imaginarni lik Ljubiša Preletačević Beli ipak će biti na listićima za beogradske izbore nakon što je mladić s tim imenom dao svoju suglasnost za to

Kako pišu srbijanski mediji, tamošnje nevladine organizacije CESID i CRTA, koje kao promatrači prate sjednice Gradske izborne komisije (GIK), priopćile su u četvrtak kako je osobna iskaznica Ljubiše Preletačevića Belog, potpisnika suglasnosti o nositelju izborne liste, izdana u srijedu te da je suglasnost o korištenju dao mladić koji se doista zove Ljubiša Preletačević.

Na profilu na Twitteru, na kojem se vodi kampanja Luke Maksimovića, koji 'tumači' lik Preletačevića, objavljena je osobna iskaznica mladića rođenog 1993. godine, kojem u poljima ime i prezime piše Ljubiša Preletačević Beli.

'Suglasan gosp. Ljubiša. Kec u rukavu. Lista br. 22! Ave!!!', poručio je Maksimović na Twitteru. Kako je objavio CESID, neki članovi GIK-a su napustili sjednicu u srijedu navečer na kojoj se odlučivalo o toj listi, a na glasanju su 22 člana bila 'za', sedam 'protiv', dok su dva bila suzdržana.

Podsjećajući na slučaj s proteklih izbora, kad je čelnik Ljevice Srbije Borko Stefanović promijenio ime u Borko, Bojan Klačar iz CESID-a je naveo da je 'neki novi čovjek imena Ljubiša Preletačević postao danas, dao suglasnost, aneksirao i to je to'.

  • +7
Ljubiša Preletačević Beli Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell/PIXSELL

'Razumijete da se pojavio Ljubiša Preletačević. Čovjek. Ne Luka. Već Beli. Ovo je bolje nego Borislav vs. Borko', naveo je Klačar. Upravni sud je ranije poništio listu Ljubiše Belog Preletačevića poslije žalbe podnositelja M. A. na rješenje GIK-a. Sud je naveo da nisu ispunjeni uvjeti za proglašenjem liste.

Podsjetimo, nedavno je došlo do rastanka mladenovačkog pokreta 'Samo jako' i Luke Maksimovića, koji je tumačio lik Ljubiše Preletačevića Belog na lokalnim izborima, a potom i u utrci za predsjednika Srbije, na kojem je sve iznenadio i bio trećeplasirani. Izbori u Beogradu bit će održani 4. ožujka.