IZBORI U SRBIJI

Antipolitičar Preletačević izbio na drugo mjesto

20.03.2017 u 09:15

Bionic
Reading

Predsjednik Srpske narodne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, prema novom istraživanju agencije Ipsos, i dalje je uvjerljivo prvi u anketi popularnosti predsjedničkih kandidata, ali je zato iznenađujuće na drugo mjesto izbio 'antipolitičar' Luka Maksimović koji koristi ime Ljubiša Preletačević Beli .

Istraživanje pokazuje da Vučić ima velike šansama za pobjedu već u prvom krugu na predsjedničkim izborima s 53 posto podrške.

Prema istraživanju koje je objavio 'Blic', Preletačevića podržava oko 11 posto birača, Sašu Jankovića 10,6 posto, Vojislava Šešelja 8,7 posto, a Vuk Jeremić a tek 6,9 posto. Marko Uljarević iz Ipsosa je izjavio da je u odnosu na podatke od prije tri tjedna, najozbiljnija promjena rast popularnosti Ljubiše Preletačevića Belog, odnosno Luke Maksimovića.

Uljarević kaže da podaci i dalje govore da je veća vjerojatnost da će se sve riješiti u prvom krugu, pri čemu, kako ističe, kod Vučića postoji rezerva potencijala od par postotaka koja se može dobiti u danima do izbora, to jest u finišu izborne kampanje.

Ljubiša Preletaćević Beli uzdrmao je političku scenu Srbije Autor: AL Jazeera